23 dingen: les 4 RSS (Netvibes)

RSS

Ik loop wat achter vanwege de verbouwing van mijn blog, maar met hamer en verfkwast nog in de hand ben ik toch in het RSS-onderwerp gedoken.
Eigenlijk was ik wat sceptisch: al een tijdje gebruik ik de Google Reader, en dat bevalt me prima. Waarom zou ik dan overstappen op een andere reader?

Netvibes

Toch ging ik aan de slag met Netvibes. Ik moet bekennen dat ik er niet heel erg enthousiast over ben. Er komt nogal wat informatie op mij af, in 1 scherm.
Okee, je kunt tabbladen maken, maar toch.

Voordelen zie ik wel: overal je favorieten bij je hebben, je verschillende mailaccounts bijhouden, het laatste nieuws, weerbericht, en wat je verder nog maar wilt.
Maar wil ik dat allemaal wel?

Ik krijg namelijk veel meer informatie dan mij lief is. De meeste opties heb ik dan ook uitgezet. Voor mij persoonlijk is een handige RSS-lezer het belangrijkst, en juist dat vind ik niet prettig geregeld binnen Netvibes.
Soms is het nodig om iets langer te werken met een programma, voordat je de voordelen ziet. Daarom zal ik Netvibes nog niet afschrijven en verder uitbreiden.

Andere RSS readers

Bloglines ziet er goed uit, mijn vriend is er ook enthousiast over. Dus ook die zal ik binnenkort gaan uitproberen.

Google Reader is voorlopig mijn favoriet: kan helemaal niets, alleen maar snel en makkelijk RSS feeds weergeven en lezen. En dat was toch de reden waarom ik zo’n reader wilde?

|

One Response to “23 dingen: les 4 RSS (Netvibes)”

  1. […] een vorig berichtje schreef ik vooral over de verschillende RSS readers. Ik ben mijn Google Reader trouw gebleven en […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.