23 dingen: les 4 RSS (Bloglines) & les 5 RSS vinden

Combi

Paniek, paniek… de nieuwe opdrachten staan alweer op 23dingen.nl
En dat terwijl ik nog met m’n RSS-jes bezig was. Zucht. De digitale wereld gaat hard, de informatiestroom staat nooit stil, en wie niet zorgt dat hij bij blijft, raakt achter.
Zoals ik nu

:(

Bloglines

Na Netvibes (die ik wat druk en overbodig vond) heb ik ook een account aangemaakt bij Bloglines. Klaagde ik zojuist nog over de vele mogelijkheden van Netvibes, nu al vind ik het jammer dat er bij Bloglines zo weinig mogelijk is. De lay-out oogt iets professioneler dan de Google Reader (die ik al gebruikte), maar voorlopig blijf ik toch trouw aan de eerste reader die ik gebruikte. Die van Google dus.
Hoezo zou ik niet voor vernieuwing zijn? Ik heb het toch geprobeerd!

šŸ˜‰

RSS vinden

Ik heb de zoekmachines Technorati en Google Blog Search uitgeprobeerd op mijn favoriete thema “photography” en kwam erachter dat ik op dit moment eigenlijk geen behoefte heb aan nog meer informatie daarover. Een RSS op zo’n zoekopdracht, daar zit ik dus ook niet op te wachten.

In mijn werk loop ik hier ook vaak tegen: zoeken, alleen maar om te leren zoeken, dat is heel vervelend. Pas als ik persoonlijk iets wil vinden, ga ik al mijn zoekstrategieƫn uitproberen. En dan is het maar goed dat ik deze zoekmachines bij mijn favorieten heb staan, zodat ik ze kan gebruiken als ik ze nodig heb.

|

One Response to “23 dingen: les 4 RSS (Bloglines) & les 5 RSS vinden”

  1. Het is allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeuren en dat is nu juist zo mooi eraan.
    Ik ben een echte netvibes-adept. Die universa van hun zijn helemaal geweldig.

    Maar leuk om te zien dat je zo aan het ontdekken bent. Enjoy!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.