23 dingen: les 20 (Chat, maar met mate!)

Blabla of uhhuh?

Met zo’n titel begint deze opdracht lekker :-)

Ik heb al 2x eerder over chatten geschreven. Ik merk dan ook dat hoe langer ik ermee bezig ben, des te meer dingen mij opvallen.
Over het nut voor de bibliotheek heb ik het al gehad, evenals over het gebruik van de webdienst Meebo.
Sindsdien heb ik iets meer gechat… met zo’n 6 chatsessie op mijn naam voel ik me al een echt chatbeest. En dan beginnen dingen op te vallen.

Wanneer wel chatten en wanneer niet?

Ik denk dat dit een relevante vraag is. Tegelijk denk ik ook dat dat niet altijd van tevoren goed is in te schatten.

Een gemiddelde chatsessie duurde bij mij een half uur.
Achteraf heb ik 2x gedacht: we hadden beter kunnen bellen. Dan hadden we elkaar beter begrepen en was het sneller gegaan.
Ook was ik 2x juist heel blij met het resultaat. Het is een laagdrempelige manier om contact te leggen met een vreemde, van wie je weet dat hij/zij zich met hetzelfde bezig houdt als jij.

Uiteindelijk denk ik dat chatten een laagdrempelig begin kan zijn in het contact met een klant. Of beter: van een klant naar de bibliotheek toe.
Maar het is daarbij belangrijk helder voor ogen te houden of de chatsessie nog voldoet, of dat het onderwerp te groot(s) is voor een chatbox.
Is dit laatste het geval, voel je dan vrij om te zeggen: het is beter om even te bellen; of: zet je probleem in een e-mail, dan kan ik er even over nadenken.

|

One Response to “23 dingen: les 20 (Chat, maar met mate!)”

  1. patricia, leuk om je gedachtengang over chatten te volgen! In het begin dacht ik ook: wat moet ik ermee, toen begon ik het lollig te vinden en als laatste is er nooit iemand on-line als ik dat wel ben. Je moet dus afspreken, en dan is er al een contact. Kan je net zo goed meteen doorpraten. Over chatten met “klanten” zullen we dezelfde problemen tegenkomen. Er moet dan een soort spreekuur zijn. of iemand die altijd bij de computer zit. In de praktijk bij ons dus niemand, want we zijn flexibel en van alle markten thuis en dus steeds in beweging (letterlijk). Enfin, ik beschouw dit alles dus maar als een van de vele contact-mogelijkheden. Wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen op welke chat dan ook. groet van MrsMagd

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.