23 dingen: les 18 (LibraryThing)

Houd je van boeken? Ben je een liefhebber van de ‘good old’ bibliotheekcatalogus? Houd je ervan om al snuffelend in een bibliotheek op verrassende titels te stuiten? Dan zal je LibraryThing (ook in een Nederlandse versie) geweldig vinden!

Zo begint de opdracht van Ding 18.

Ontdek LibraryThing

k hou best van boeken. Ik hou best van snuffelen.
Daarom heb ik natuurlijk meteen een account aangemaakt. Om de hoofdpagina van mijn blog overzichtelijk te houden, heb ik mijn boekenlijst op een aparte pagina gezet: bij “fun stuff”.
Heel erg nauwkeurig ben ik niet geweest, moet ik bekennen. Ik heb gezocht op ISBN en verder niet de druk gecontroleerd. Ook niet gekeken of de omslag wel overeen komt met de juiste druk.
Het toevoegen van een (nieuwe) omslag is overigens heel erg makkelijk! Gewoon zoeken met Google plaatjes, de URL aanklikken en LibraryThing oogst het plaatje vanzelf. Super!

Klik op onderstaande link om mijn voorlopige verzameling boeken te zien:

Nut van LibraryThing

Voor mij persoonlijk heeft LibraryThing geen nut. Ik lijd weliswaar aan dwangmatige neigingen om alles te ordenen en er mooi te laten uitzien, maar mijn volledige collectie omzetten naar LT, dat gaat me echt te ver.

Dat bibliotheken hier meer mee kunnen, daar twijfel ik niet aan. Het lijkt me zelfs heel leuk. De bijdragen van de Koninklijke Bibliotheek en de Library of Congress zorgen ervoor dat er al een grote collectie is opgenomen, waar je makkelijk een collectie aan kunt hangen.

|

One Response to “23 dingen: les 18 (LibraryThing)”

  1. […] een eerder bericht zag ik nog wel mogelijkheden voor de bibliotheek. Inmiddels ben ik er (een klein beetje) mee aan de […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.