Spoetnik: Sociale netwerken

Vrienden

Hoe maak je vrienden?
En als je ze hebt, wat doe je er dan mee?

Deze opdracht gaat over sociale netwerken op het internet. Nu de zon buiten zo lekker schijnt, denk ik bij mezelf: wat nou, op internet? Liever ga ik naar buiten, bij voorkeur met mensen van vlees en bloed, in plaats van dat ik binnen achter de computer ga zitten om sociaal te zijn.

Op druilerige dagen of tijdens een lang ziektebed zijn online vrienden heel gezellig. Voor mezelf heb ik inmiddels besloten er met mate gebruik van te maken. Via mijn hobby kom ik veel op fotografie-websites en heb daar contact met anderen. Na drie jaar hiermee bezig te zijn geweest, weet ik hoe snel je weer vergeten bent als je een paar weken niet online geweest bent.
Mijn vriendschappen met mensen van vlees en bloed blijven gelukkig wat langere tijd bestaan.

Werk

Als je met je hobby of je werk verder wlt komen, denk ik dat netwerken heel handig kan zijn. En gezellig ook. Daarom zal ik zeker lid blijven van de Bibliotheek 2.0 Ning en overweeg ik een profiel aan te maken op LinkedIn.

Privacy

Bij het online zetten van een profiel heb ik wel wat bedenkingen. Hoeveel informatie wil ik over mezelf kwijt? Als ik mijn gegevens wil verwijderen, hoe makkelijk kan dat dan nog.
Tot nu toe heb ik nauwelijks informatie over mezelf online staan, omdat ik de consequenties daarvan niet kan overzien. En dat beangstigt me een beetje.
Drempelvrees?

Bibliotheek

Voor de bibliotheek zie ik geen functie op Hyves enzo. Meer interactie met de klant, daar ben ik helemaal voor. Maar ik zou dat liever geïntegreerd zien op de website van de bibliotheek.

|

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.