Spoetnik: RSS

Ontdek de mogelijkheden van RSS!

Wie dit nog niet gedaan heeft, kan ik het van harte aanbevelen.
RSS scheelt tijd en heel veel muisklikken. Als je gevoelig bent voor RSI, dan is dit dus een extra aanrader.
Het wordt nog extra mooi, als je een RSS reader hebt die navigatie via het toetsenbord ondersteunt.
Met Google Reader ga je met je spatiebalk of J naar het volgende bericht en zijn muisklikken dus verleden tijd geworden. Dit is een optie die ik in NewsGator zo snel niet kon vinden. Ik blijf daarom nog steeds bij mijn favoriet. Juist omdat de Google Reader zo simpel is en ik geen extra poespas nodig heb.
Althans, niet om mijn RSS abonnementen te lezen.

RSS in de bibliotheek

Voor een soepel contact met gebruikers lijkt het inzetten van RSS een absolute noodzaak. Waarom je bezoekers dwingen steeds naar je website te komen, als je interessante dingen ook automatisch kunt aanbieden?
Ik denk dan vooral aan nieuws, aanwinstenlijsten, tip van de week (bijv. een website), etc.

Als het gaat om een RSS feed, die gebaseerd is op de catalogus, vraag ik me wel af wat daar de technische voorwaarden voor zijn. Want ik neem aan dat niet elk systeem zomaar gereed is om RSS feeds te produceren.
Wordt de aanwinstenlijst van de UBA automatisch gegenereerd, of handmatig overgezet?

|

One Response to “Spoetnik: RSS”

  1. Ik gebruik BlogLines. Alles wat ik nodig heb. Maar na het lezen van jouw enthousiaste blogpost, ben ik onmiddelijk overgestapt op GR. En WoW, wat ben ik nu in mijn nopjes! Ken je dat plastic met van die nopjes waar je zo lekker in kunt knijpen? Dat het door heel je lichaam tintelt als er weer zo’n nopje openbarst met een zwoele *plop*? Nee? Nou, GR is dé remedie. Aanrader dus. Mijn dank!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.