Sociaal

Web 2.0 is sociaal.
Maar hoe sociaal ben ikzelf?

In het kader van Web 2.0 volg ik twee cursussen: 23 Dingen en Spoetnik. De stroom van opdrachten houdt me flink bezig, zelfs zo dat ik moeite heb om het bij te benen. Daarom is het steeds “snel de opdracht doen, want ik loop al achter”, en vergeet ik tijd uit te trekken voor het sociale aspect van de cursus: gewoon babbelen met de andere cursisten. Vooral bij de Spoetnik-cursus begint dat (bij de anderen althans) inmiddels aardig op gang te komen.

Wie schrijft, die blijft.
Maar alleen als je gelezen wordt.
Sociaal = belangrijk.
Daarom nu een kleine inhaalslag.

Felicitaties en complimenten

Edwin Mijnsbergen heeft met zijn blog ZB Digitaal de eerste plaats gehaald bij de Dutch Bloggies. Zelf reageerde hij nogal bescheiden, vind ik, ondanks hier en daar een uitroepteken om zijn enthousiasme uit te drukken. Want dit is iets om echt supertrots op te zijn! Van harte gefeliciteerd, Edwin!!!
De categorie “onderwijs” lijkt wat raar voor een bibliotheek, maar het kan ook anders opgevat worden: eindelijk erkenning voor het feit dat bibliotheken nodig zijn voor de scholing van de hele samenleving!

Complimenten wil ik graag geven aan Wouter met zijn blog Wow! Wouter op het Web. Zijn achternaam geeft hij niet prijs, ook niet op zijn Ning profiel. Niet zolang geleden zag ik hem nog in een tijdschrift staan, maar ik kan zo snel niet meer achterhalen welke ook alweer. Zijn bijdragen over de ontwikkelingen in de bibliotheekwereld fascineren mij. En niet alleen mij, te zien aan de lange lijst met lezingen die hij de komende tijd gaat houden. Zijn bericht met 17 tips voor beginnende bloggers zal ongetwijfeld door vele cursisten gelezen zijn.

Spoetnik

De laatst tijd vallen me vooral de intriges van een aantal Spoetnik-cursisten op: Laika is lekker bezig, samen met Brughagedis (George). Hun kosmonautische avonturen worden nauwlettend gevolgd door Wout en indien nodig, wordt er door hem ingegrepen. Een prettige gedachte.
George verwacht ik overigens wel op mijn foto-expositie, na zijn opmerkingen mijn kant op. Maar tot nu toe heeft hij nog niets van zich laten horen. Ben benieuwd wat daar achter zit 😉

Tot slot wil ik nog een aantal cursisten een hart onder de riem steken: Tandory, Sotoha, Aagjedeboer en Xspainter. Laat je niet ontmoedigen door digitale moeilijkheden of een writer’s block. Zo zijn we allemaal begonnen! :-)

|

4 Responses to “Sociaal”

 1. Hoi Patricia, op mijn Engelse blog staat het tamelijk rechttoe rechtaan op mijn about page. Op mijn Nl blog link ik via home, naar een pagina op mijn werk met naam en toenaam http://library.wur.nl/desktop/services/vakref.html

  groeten
  Wouter

 2. Hoi Patricia,
  Ben een beetje verlegen in gezelschap, maar deze open uitnodiging kan ik natuurlijk niet voorbij laten gaan. Dus ik stuur je nog een mailtje. Ik vind je foto’s geweldig mooi, ben het helemaal eens met een van de eerdere commentaren: Meisje, wat doe jij nog bij de bibliotheek?
  Groet, Brughagedis

 3. Dank je Patricia!

  Edwin

 4. Hoi Patricia,

  Laatst volgde ik een tweedaagse cursus. De meeste cursisten zagen de gelegenheid kennis te maken met personen van verwante bedrijfsonderdelen als een van de hoofddoelen. Bij SPOETNIK is dat opvallend genoeg niet anders. Zo heb ik George nooit persoonlijk ontmoet, maar is het inmiddels zo ver dat ik hem zou kunnen aanmoedigen jouw foto’s te gaan bekijken. Dus met ‘sociaal’ sla je de spijker op z’n kop.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.