23 dingen: les 2, opdracht 2

“Schrijf een tweede bericht, waarin je iets vertelt wat jouw ervaringen tot nu toe zijn met Web 2.0 toepassingen.”

Ik dacht dat ik nog niet zoveel aan Web 2.0 had gedaan, tot ik de beschrijving in de Wikipedia las.

 • Zo ben ik bijvoorbeeld vandaag voor de tweede keer een blog begonnen. De eerste keer was niet zo’n succes, maar dat lag vooral aan een gebrek aan inspiratie.
 • Verder heb ik in het verleden al bijgedragen aan een kleinschalige Wiki (over fotografie) en wist ik met behulp van de help-functie er zelfs nog een aardige lay-out aan te geven.
 • RSS, daar zag ik drie weken geleden de noodzaak nog niet zo van in: overbodige ballast van een oneindig informatiebombardement. Toch een reader geïnstalleerd, en tot mijn stomme verbazing vind ik de informatie die ik krijg toch érg interessant. Hoe heb ik ooit zonder gekund?!
 • Podcasten doe ik ook al een tijdje. Niet zelf maken (stel je voor!), maar wel luisteren en kijken: videofilmpjes over werken met Photoshop, en de radioserie met de verhalen van Ollie B. Bommel als hoorspel. Ik zou ze beide niet willen missen.
 • Flickr vond ik persoonlijk niet zo’n succes, maar op sommige andere fotografiesites kom ik graag. Maar dat zou uit de rest van deze blog al duidelijk moeten zijn…

Is het heel erg “bibliothekerig” om hier een opsomming van te maken?

:-)

|

3 Responses to “23 dingen: les 2, opdracht 2”

 1. Is de banner een resultaat van de fotografie wiki? en hobby? Mooi gedaan hoor.

 2. Hoi WoW!ter,
  De banner is het resultaat van mijn fotografiehobby: een zelfportret waarmee ik toch nog een beetje anoniem kan blijven 😉
  Bedankt voor je reactie!

 3. Ondertussen was ik je foto-sites ook tegengekomen. Mooi werk hoor! Trouwens Pbase al eens getest? Dat is een site waar ook veel professionals en beter amateurs hun werk tentoonstellen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.