23 dingen: blogsoftware op herhaling

Ik gebruik WordPress op een eigen domein. Daar ben ik nog steeds erg tevreden over. Vooral de widgets om in de zijbalk te stoppen. Er zijn er heel erg veel. Je kunt eindeloos blijven dwalen naar allerlei leukigheidjes. Uiteindelijk gebruik ik er maar heel weinig, maar ze geven toch net wat extra’s aan je blog. Het leukst is het als je tijd en kennis hebt om het allemaal nog meer naar je eigen hand te zetten, want ook dat is mogelijk. Langzamerhand begin ik wat uitgekeken te raken op mijn huidige lay-out, maar heb nog even niet de puf om een nieuw thema te “customizen”.

Ik heb geen ervaring met andere blogsoftware, maar ik denk dat ze in principe allemaal hetzelfde werken. Het voordeel van kant-en-klare blogs (in tegenstelling tot het installeren van software op je eigen domeinnaam) is dat je niet hoeft te updaten en nieuwe foefjes meteen beschikbaar zijn. Nadeel is natuurlijk dat je niet zomaar jouw zelf gekozen widgets kunt gebruiken.

Wat me wel stoort is een instelling van de weblogs die met Blogger/Blogspot gemaakt zijn. Als je daar een reactie wilt plaatsen, moet je per se een Gmail adres of een Blogger account hebben. De beheerder van de weblog heeft de keus om dit uit te zetten, maar blijkbaar staat dit standaard aan bij het aanmaken van de blog. Jammer en een gemiste kans. 😉

|

4 Responses to “23 dingen: blogsoftware op herhaling”

  1. Blogger heeft ook de optie ‘anoniem’ Ik weet eigenlijk niet eens hoe dat standaard staat ingesteld. De blogger kan het met een muisklik wijzigen in ieder geval!

  2. Ja, maar hoe vertel je dat aan de blogger, als je geen berichtje kunt achterlaten omdat je niet het benodigde account hebt?

  3. Zie jij dan geen bolletje ‘anoniem’ als je bij reacties komt? Als ik niet ben ingelogd zie ik die wel…

  4. Hoi Edwin,
    Fijn dat je hier zo op ingaat!
    Ik heb nog een keer goed gekeken, maar de enige optie die ik zie bij zo’n blog is : kies identiteit Google/Blogger. Met daarnaast de mededeling “anonieme reacties zijn niet toegestaan”.
    Maar daar zit nog wat tussenin: namelijk reageren met een niet-Google mailadres!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.